Login en vind jouw stage

Inloggen voor leerlingen
  1. Wachtwoord vergeten?

 

Nieuwste stageplaatsen

Hoe werkt deze site?

Hoe gaat het in zijn werk (voor leerlingen)?
Deze site is een grote zoekmachine net zoals Google bijvoorbeeld. Als je onderstaande tekst goed leest kan deze zoekmachine stages voor jou vinden die heel goed bij je passen!
Als je voor het eerst op zoek gaat naar een stage is het heel handig als je deze tekst even print. Dat kan door op het print-icoontje te drukken rechts in de GRIJZE balk! Op deze manier kun je altijd even terug lezen hoe je verder moet en kun je optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van onze site!

Bij het kopje 'INLOGGEN' kun je inloggen met je BSNnummer/leerlingnummer (afhankelijk per school) of e-mailadres (bovenste lege tekstvak) en je wachtwoord (onderste tekstvak). Als je je wachtwoord vergeten bent, klik je op het kopje 'Wachtwoord vergeten?', je wachtwoord wordt dan meteen naar je e-mailadres gestuurd.
Daarna kun je inloggen en jouw eigen profiel gaan invullen.
Jouw persoonlijke menu kun je links op het scherm vinden in het gele vlak.
Je kunt op zoek gaan naar een leuke stage door op 'zoek stages'  te klikken: het kan in de zwarte menubalk, links in het menu of direct midden op de pagina onder de knop.
Let op! Je kunt op verschillende manieren gaan zoeken:
  • Je kunt de site zelf laten zoeken via stagenaam of stagebieder, via afstand rond postcode of via voorkeuren.
  • Je kunt onderwerpen toevoegen of verwijderen in de vakken 'voorkeur activiteit, voorkeur doelgroep en vaardigheid'. Of zoek eens op één geselecteerde activiteit (of doelgroep of vaardigheid).
  • Je kunt zoeken naar een geschikte plek door bij het open veld zoektermen iets in te vullen. Je kunt dan denken aan de naam van jouw woonplek of van een organisatie/club/vereniging of wellicht een woord dat iets te maken heeft met jouw hobby.
  • Tenslotte kun je ook de eerder genoemde zoekmanieren combineren. Bijvoorbeeld: je selecteert in het vak voorkeur activiteiten: sport- en spelactiviteiten en vult ook nog in bij zoektermen Kerkrade in.
Je krijgt nu in het vak stagevoorstellen stages te zien die goed bij jou passen. Hoe goed kun je zien aan de groene score. (Let op misschien zijn het er wel meer dan 1 pagina)
TIP Je kunt de volgorde van de stagevoorstellen veranderen! Klik bv. maar eens op Uren per week  of op afstand en kijk wat er gebeurt.  
Je kunt nu klikken op de stage-voorstellen die onze site jou doet.
Lees dan goed WAT de stage inhoudt, WAAR de stageplaats is en WANNEER de stageperiode en -tijd is en tenslotte HOEVEEL uur.
Nieuwe stage invoeren
Wanneer je geen stage op de site vindt, die bij je past kun je altijd zelf op zoek gaan naar een stage. Heb je een stage gevonden en contact gehad met een contactpersoon van die stagebieder, kun je die zelf invoeren. Dan wordt de stage ook direct aan jou gekoppeld. Links in het menu staat kopje 'Nieuwe stage invoeren'. Je kunt hier in 4 stappen een zelf gevonden stageplek invoeren. 
Stap 1: Stagebieder. Invoeren van de de gegevens van de stagebieder. Onderaan kun je kijken of de stagebieder al op de site staat door deze in het veld onderaan in te typen. Dat scheelt al veel werk!
Stap 2: Contactpersoon. Je voert de gegevens in van de contactpersoon van de stagebieder, zoals naam, telefoonnummer en e-mailadres.
Stap 3: Stage. Je voert de gegevens over de stage in, zoals de naam van de stage, de periode en het aantal uren. 
Stap 4. Controle. Kijk of alle ingevoerde gegevens kloppen. Let extra goed op of het aantal uren klopt: het systeem rekent namelijk zelf uit hoeveel de stage betreft aan de hand van het aantal weken x het aantal uren per week. Bijv. 15 weken x 2 uur = 30 uur. 
Ben je er helemaal zeker van dat dit is wat je wilt?
Onderaan het scherm kun je je dan voor de stage aanmelden door een periode te kiezen bij Kies een van-tot datum.
Klik vervolgens op 'ik kies voor deze stage'.
Jouw aanmelding wordt nu automatisch verstuurd naar de organisatie waar je stage wilt lopen! Ze rekenen er dus op dat je komt!!
Alle gegevens van de gekozen stage kun je terug lezen via jouw mail. Neem ZELF zo snel als mogelijk contact op met de organisatie en maak er samen een hele leuke stage van!

Stage klaar en dan ...?
Je kunt dan via de site aangeven dat de stage voltooid is.
Jouw stagebieder zal dan vervolgens een mailtje sturen naar jou en naar je stagedocent waarin staat hoeveel uur stage je precies hebt gelopen en hoe ze de samenwerking met jou hebben ervaren!
Hoe gaat het in zijn werk (voor organisaties)?
Hoe kan een organisatie (stagebieder) werkzaamheden voor de maatschappelijke stage op de site zetten?
Open de site http://www.masparkstad.nl/.
Klik op de button 'inschrijven organisatie' (links op de pagina).
Vul een naam in in het veld 'Naam van uw organisatie'.
Vul een eigen e-mailadres in. Nadat op 'versturen' is gedrukt, ontvangt u op dit e-mailadres een bericht met verdere instructies. In deze e-mail vindt u de gebruikersnaam (het gebruikte e-mailadres) en het wachtwoord.
Dit wachtwoord kan later door de stagebieder aangepast worden. Er is in de email ook een link naar de inlogpagina.
Na het 'inloggen' ziet u als stagebieder een scherm met de (beperkte) gegevens die nu van uw organisatie bekend zijn.
Contactpersonen
Iedere stagebieder dient minimaal 1 contactpersoon hebben. Dit is in eerste instantie altijd de persoon die de organisatie heeft aangemeld. U kunt de gegevens van deze contactpersoon aanpassen: Kies aanpassen in de regel van de contactpersoon.
Pas zo nodig het wachtwoord aan en vul de overige gegevens aan.
Kies opslaan.
Voeg eventueel nog een tweede contactpersoon toe en maak daarna de gegevens van de organisatie compleet.
Kies uw contactpersonen in tekstblok uw organisatie.
Maak een nieuwe contactpersoon aan door te klikken op voeg een contactpersoon toe, met een emailadres waartoe u toegang heeft en kies opslaan.
U kunt tussentijds altijd terug naar het startscherm door te kiezen voor dashboard in tekstblok Uw organisatie. Voorkom verlies van gegevens door steeds op opslaan te kiezen voor u een scherm verlaat.
Voeg een stage toe
In het scherm dat verschijnt als u op 'voeg een stage toe' klikt, ziet u onder het overzicht van stages een invoerformulier. Hier wordt per vraag uitleg gegeven. Zodra u alle velden ingevuld hebt kiest u voor opslaan.
De stage is nu aangemeld en staat in beheer klaar om door de stagemakelaar goedgekeurd te worden.
Goedkeuren van een stagebieder en stage
U heeft zojuist een stagebieder, stage en contactpersoon toegevoegd. Deze moeten altijd door een stagemakelaar goedgekeurd worden. De stagemakelaar heeft hierover nu een e-mail ontvangen. Zodra deze goedgekeurd is, krijgt u daarover per e-mail een bericht.
Hulp nodig bij het invullen?
Wanneer u hulp nodig heeft kunt u altijd bellen of mailen met de stagemakelaar. 
De leerling kan nu via de website aanmelden voor uw stageplaats en de schoolbegeleider krijgt daarvan ook meteen een bericht via de mail. Als de schoolbegeleider de stage goedkeurt kan het proces verder lopen.
Informatie opzoeken?
U kunt alle informatie over uw stageplaatsen, contactpersonen maar ook voor uw stagiaires vinden door het desbetreffende item aan te klikken in uw menublak in de rechter roze vlek.
Stage afgerond?
De leerling dient via de site aan te geven dat de stage is afgerond. U ontvangt vervolgens een mail waarin u kunt aangeven hoeveel uren de stagiaire stage heeft gelopen en of u tevreden was over deze leerling. Uw antwoord zal in te zien zijn door de leerling(e), diens stagedocent(e) en de Vrijwilligerscentrale.

 

MaS Parkstad | Telefoon Landgraaf: 045-569 53 46 | info@masparkstad.nl | Contactformulier