Login en vind jouw stage

Inloggen voor leerlingen
  1. Wachtwoord vergeten?

 

Nieuwste stageplaatsen

Ervaringen tot nu toe

Lees hier de ervaringen van leerlingen tot nu toe!

mas leerlingen Stage Basissport Limburg: Assisteren van sportactiviteiten bij verstandelijk gehandicapten
 
Ik wist niet goed wat ik ervan verwachten moest. Maar al snel had ik door dat dit zeer spontane en leuke mensen zijn waar je leuk mee kan sporten. Tot mijn verbazing kunnen zij heel goed basketballen. Bij het pingpongen heb ik tegen iemand gespeeld die zelfs Limburgs kampioen schijnt te zijn geweest! Ik heb ook allerlei dingen gedaan die ik nog nooit eerder had gedaan. Ik heb geleerd om een beetje na te denken over hoe je een bepaalde situatie het beste kunt oplossen. Mijn verwachtingen zijn uitgekomen, sommigen vielen zelfs hoger uit.
Wat ik van mijn stage heb geleerd, is dat het goed is om andere mensen wat vaker te helpen en dat het niet waar is dat je niets terug krijgt voor vrijwilligerswerk. Je krijgt namelijk veel blijdschap en dank van de mensen die je helpt! Dat geeft een goed gevoel!

 
Stage: IVN
Als je van natuur houdt en graag buiten bent is dit de stage voor jou! Je moet alleen niet bang zijn om vuil te worden en niet lui zijn want het is best hard werken. Ik heb ook nog veel van de stage geleerd, bijvoorbeeld dat het heel belangrijk is om de natuur schoon te houden zodat onze volgende generaties er ook nog plezier van kunnen hebben. Toen ik er de eerste keer naar toe ging, had ik al heel leuke verwachtingen. Die verwachtingen bleken niet te kloppen, want het was juist nog leuker dan ik had gedacht!
Stage: begeleiden van een blinde en slechthorende manIk vond het ontzettend leuk om te doen vooral omdat je ziet hoe mensen met hun handicap leven. Ik heb gemerkt dat ze ondanks hun beperkingen met een aantal aanpassingen toch een vrij normaal leven kunnen leiden. Ik zou volgende keer zeker hetzelfde kiezen als ik de kans krijg. Ik raad anderen deze stage ook aan want je leert er toch iets van. Je kijkt op een andere manier tegen je eigen leven aan en merkt dat je het zelf eigenlijk vrij goed hebt!  
Stage: activiteitenbegeleiding gehandicapten
Wat kunnen die mensen spontaan zijn! Als je aankomt, moet je meteen hun kamer zien. Ze vertellen je alles in geuren en kleuren. Of je nu cake bakt, kaart, knutselt of wat zit te praten, ze zijn altijd even opgewekt. Met die mensen krijg je een band en wanneer je moet vertrekken, kunnen ze wel huilen. Ze zijn heel anders dan verwacht. Nu hebben we zelf ervaren hoe belangrijk dit werk kan zijn voor anderen. Je doet er andere een groot plezier mee, en je leert ook iets voor de toekomst!  
Stage: 12e Eurode rolstoelwandeling
Ik vond het een geslaagde dag. Ik had niet verwacht dat het zo leuk en vooral grappig zou zijn. Iedereen was heel aardig, als je vragen had kon je bij iedereen terecht. Het was mijn eerste keer dat ik vrijwilligerswerk heb gedaan en het beviel me erg goed. Door deze ervaring, denk ik dat ik wel vaker vrijwilligerswerk ga doen. Misschien wel de volgende Rolstoelenrace 2010.

Stage hulptrainster bij KVC-Oranje
Mijn verwachtingen zijn goed uitgekomen. Ik veel geleerd. Vooral hoe je kinderen op een leuke manier kunt trainen zodat het ook leuk voor de kinderen blijft. Het was echt super leuk en ik zou het graag nog eens willen doen. Misschien als ik volwassen ben.
 

 

MaS Parkstad | Telefoon Landgraaf: 045-569 53 46 | info@masparkstad.nl | Contactformulier